Introductie

Met de schone, droge, stofarme en recyclebare technologie van Sponge-Jet kunt u gelijktijdig resultaten realiseren en beschermen wat belangrijk is: het milieu, uw bedrijfsmiddelen, uw personeel en uw winst. Met Sponge-Jet kunt u Sponsstralen, dit proces kan zeer delicaat vervuilingen verwijderen van gevoelige oppervlakten zoals natuursteen. Ook is het mogelijk om zeer agressief binnen 7 seconden dwars door een betonnen stoeptegel te stralen. Het type spons - beter bekend als SpongeMedia™ - i.c.m. de toegepaste luchtdruk bepalen of u delicaat gaat reinigen of agressief gaat verwijderen. Uiteraard is het mogelijk om de gulden middenweg te vinden.

 

Wat kunt u met Sponge-Jet?

Met Sponge-Jet-systemen kunt u reinigen, selectief verf strippen (of verontreinigingen verwijderen) en profielen realiseren van 0 tot 100+ micron (4+ mil). Vervang minder doeltreffende technologieën zoals conventioneel stralen, bewerkingen met (mechanische) gereedschappen, stralen met water onder hoge druk en stralen met CO2 door kwalitatief hoogstaande Sponge Media-straalmiddelen voor restauratie, reiniging en profilering.

 

Waarom Sponge-Jet?

 

Gevaarlijke emissies

In alle sectoren zijn hoge concentraties van giftige stoffen, arsenicum en zware metalen in verband gebracht met straalwerkzaamheden. Sponge Media absorbeert het merendeel van de potentieel gevaarlijke emissies, met als resultaat minder blootstelling van personeel, minder aansprakelijkheid voor faciliteiten en lagere kosten in verband met naleving, tests, procesvoering, behandeling en gezondheidszorg op lange termijn.

 

Corrosie

De kosten van corrosie in de VS worden geschat op USD 276 miljard per jaar. 80% van alle gevallen waarin coatings falen worden toegeschreven aan onjuiste voorbereiding van het betreffende oppervlak. Sponge-Jet maakt de ideale oppervlakvoorbereiding mogelijk in de moeilijkste omgevingen en verlengt zodoende de levensduur van alle coatings, waardoor de cyclus van voortdurend onderhoud en downtime wordt doorbroken.

 

Storingen in apparatuur

Storingen in apparatuur kunnen rampzalig zijn – instrumenten, elektronica en draaiende apparatuur kunnen allemaal vroegtijdig falen bij blootstelling aan schurend stof of water. De Sponge-Jet-technologie elimineert tot 99% van het schurend stof, wat de algemene betrouwbaarheid van apparatuur en installaties verbetert.

 

Oogletsel

Stralen en de gerelateerde werkzaamheden zijn een belangrijke oorzaak van oogletsel. 1.000 gevallen van oogletsel per dag kosten alleen in de Amerikaanse werkomgeving al USD 300 miljoen per jaar. Sponge-Jet weerkaatst niet zoals andere straalmiddelen en vermindert zodoende een van de belangrijkste oorzaken van oog- en ander letsel in de werkomgeving.

 

Vervuiling

Tijdens een op scheepswerven verricht onderzoek kwam stralen uit de bus als de belangrijkste oorzaak van vluchtige emissies. Gevaarlijke deeltjes (< 10 micron) veroorzaken problemen met de bovenste luchtwegen, smog en wereldwijde vervuiling. De Sponge-Jet-technologie vangt tot 99% van deze emissies op, waardoor het milieu en de volksgezondheid worden beschermd.

 

Downtime

Downtime kan fabrieken meer dan een miljoen per dag kosten. Downtime in verband met oppervlakvoorbereiding duurt altijd langer, omdat monteurs, lassers, elektriciens en andere vakmensen niet in de omgeving van straalapparatuur kunnen werken. Met Sponge-Jet kunt u uw project sneller voltooien.

 

 

 

Contact

 

Spongeblasting Benelux BV

Spadesteek 6

4131MB Vianen
The Netherlands
+31 (0)113 251869

Disclaimer

 

Privacy

Algemene leverings-, verhuur- en betalingsvoorwaarden

Voorwaarden Website

Sitemap

 

Partner